FÆRCHSLÆGTERNE I DANMARK, 2. UDGAVE 2018

 

 

Jeg henvender mig til personer med Færch-navn og Færk-navn eller med aner hertil med nedenstående standardmail.


Det nævnte skema til afgivelse af oplysninger findes ved at trykke på linket.

 

Nedenfor findes også personregisteret til Færchslægterne i Danmark fra 1998-udgaven

 

 

 

I  1998 udgav jeg Færch-Slægterne i Danmark om alle med Færch-navn og Færk-navn og med aner hertil. 550 sider om navnet som person- og stednavn i Danmark og Tyskland, adelsslægten Færke samt efterslægtstavler for 14 slægter, der har brugt navnet, heriblandt slægten Færch fra Færke i Gelstrup, Vokslev sogn, hvis først kendte er Søren Nielsen i Færke og Anne Michelsdatter, der levede fra sidst i 1500-tallet. Fra denne slægt er bl.a. de kendte erhvervsfolk Lone Færch, Færch-Holding, Haldor Topsøe, Haldor Topsøe A/S og Jørgen Mads Clausen, Danfoss.  Der er nu gået en generation siden oplysningerne blev indsamlet.  Børn er blevet voksne, har fået uddannelse og stiftet familie. Mange er flyttet. Nogle er blevet skilt. Andre har grundlagt deres eget firma.

 

I sommeren 2018 besluttede jeg at forsøge en ajourføring af bogen. Jeg vil spørge, om du vil hjælpe med oplysninger. Det nemmeste er måske at udfylde vedlagte skema og returnere det pr mail. Udfyld så meget, som du ønsker. Skemaet sikrer, at oplysninger, som jeg allerede har, kan korrigeres. Hvis du ikke er til skemaer, så skriv bare det du ønsker. Hvis børnene er blevet voksne, flyttet hjemmefra og selv har familie og børn  vil jeg være glad for børnenes e-mailadresser.

 

Jeg lover kun to ting: 1) De indsamlede oplysninger behandles med respekt og vil blive overdraget til mit lukkede arkiv på Rigsarkivet i Viborg. 2) Jeg vil forsøge at udgive bogen, men det afhænger af interessen for hjælp med oplysninger og antal bestillinger.

 

Jeg skønner at bogen er klar til udgivelse i sommeren 2019, stort set som første udgave, men i kartonomslag og a.h.t. privatlivets fred uden adresse og telefonnummer. Pris 800 kr. pr eksemplar samt forsendelse ca. 65 kr. Hvis du er interessere så sæt et kryds i skemaet.

 

Videresend bare mailen, hvis du har søskende eller slægtninge, som ikke har hørt fra mig, men kunne være interesseret, eller send mig deres mail-adresser.

 

De oplysninger jeg allerede har er :

 

Venlig hilsen

 

Ole Færch

Under Lien 16

9000 Aalborg

Tlf.:        9818-4180

Mobil:   2980-9766

ole.ferch@stofanet

www.ferch.dk

 

 

Skema.

 

Personregister til Færchslægterne i Danmark, 1. udgave fra 1998.